PAKO Highway valittiin vuoden 2022 parhaaksi suomalaiseksi peliksi The Finnish Game Award -gaalassa

Suomalainen peliala vietti perinteistä The Finnish Game Awards -palkintogaalaansa tänä iltana ja palkitsi PAKO Highwayn vuoden 2022 parhaaksi peliksi kahdesti.

 

Suomen Pelinkehittäjät ry ja Suomen pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry järjestivät perinteikkään The Finnish Game Awards -palkintogaalan tänä iltana Vanhalla Ylioppilastalolla. Gaalassa oli ehdolla 11 suomalaista peliä useassa eri palkintokategoriassa.

Illan suurimmaksi voittajaksi nousi Tree Men Games pelillään PAKO Highway saatuaan sekä Vuoden 2022 parhaan pelin että Vuoden 2022 parhaan mobiilipelin palkinnot. Nopeatahtisessa PAKO Highway -ajopelissä vauhti kiihtyy ottamalla riskejä ja tekemällä täpäriä ohituksia. Todellinen maanteiden kuningas myös virittää ajokkinsa huippukuntoon. Reittien kulkiessa öisten suurkaupunkien halki ja rantabulevardien poikki autoradiossa soi tyylikäs elektroninen musiikki. Tree Men Games on Aalto Yliopiston Media Labissa alkunsa saanut, kolmen kehittäjän 10-vuotias indie-studio.

Vuoden 2022 paras PC- ja konsolipeli on 10tons-pelistudion Undead Horde 2: Necropolis. Pelissä epäkuolleiden kaupunki Necropolis on raunioitunut, ja pelaajan on rakennettava se uuteen loistoon kalmanhajuisen armeijan avustuksella. Sarjakuvamaiset grafiikat elävöittävät jälleenrakennusta ja taisteluja. Rooli- ja strategiapelin elementtejä yhdistelevä toimintapeli Undead Horde 2: Necropolis on jatko-osa studion Undead Horde -pelille vuodelta 2019, joka on ehditty kääntää niin konsoli- kuin mobiiliversioksikin. 10tons on jo 20 vuoden kypsään ikään yltänyt tamperelainen indie-studio, joka työllistää noin 10 henkilöä. Tiimi kehittää ja julkaisee pelinsä kokonaan itse.

Vuoden 2022 paras luova suoritus on Red Stage Entertainmentin tekemä seikkailupeli Skábma – Snowfall. Se on saanut innoituksensa saamelaisista tarinoista ja kulttuurista. Nuoren poropaimenen Áilun matka näkijäksi ja parantajaksi on myös ääninäytelty pohjoissaamen kielellä. Lumoavan kaunis visuaalinen maailma on täynnä elementtejä Lapin luonnosta. Tamperelainen kahdeksan työntekijän Red Stage Entertainment on luonut pelinsä huolellisesti alkuperäiskansan perinteitä kunnioittaen.

”Suomen pelialaa juhlitaan nyt kymmenettä kertaa Pelinkehittäjät ry:n toimesta. Moni asia on näinä vuosina muuttunut, mutta pelialan yhteisö on edelleen voimissaan ja se antaa luottamusta siihen, että myöskin tulevina vuosina Suomen peliala kasvaa ja vahvistuu kuten tähänkin asti”, toteaa Suomen Pelinkehittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Loukiainen.

Muita juhlaillan palkittuja olivat One Trick Entertainment (Vuoden 2022 tulokas), Critical Force -pelistudion perustaja Veli-Pekka Piirainen (Power Player of the Year 2022), Neogamesin toiminnanjohtaja KooPee Hiltunen (elämäntyöpalkinto), Ren Soharab (Vuoden 2022 IGDA-vapaaehtoinen) ja Olli Juhola (Finnish Game Jamin Jampion of the Year 2022).

Gaalajuhlallisuudet ovat katsottavissa YouTube-videotallenteena osoitteessa https://youtu.be/3Bfvq7EF8Rs.

Vuoden 2023 peligaalaa sponsoroivat platinatasolla Metacore, kultatasolla Next Games Netflix Studio, Rovio Entertainment ja Supercell sekä hopeatasolla Colossal OrderEpic GamesFingersoftHousemarque,  HypeHypeLightheart EntertainmentMetaplaySmall Giant Games ja Ubisoft RedLynx

Suomen pelialan keskus Neogames julkaisee kattavan selvityksen kotimaisen pelialan tilanteesta toukokuun puolivälissä Finnish Game Industry Report 2022 -raportissaan.

Lisätietoja:

https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viYgusk8lFwzH8jHQsA?e=bdGJxX (kuvia)

Neogames Finland ry / KooPee Hiltunen / 040-5324176 / koopee@neogames.fi