koopee hiltunen

KOOPEE HILTUNEN

Johtaja

+358 40 532 4176
koopee@neogames.fi
LinkedIn

KooPee on mediastakin tuttu pelialan käänteiden kommentaattori.

Parikymppisenä KooPee Hiltunen vannoi, että yritystoimintaan hän ei ainakaan tule sotkeentumaan. Reilussa kolmessakymmenessä vuodessa KooPee on kuitenkin (epähuomiossa) ollut perustajajäsenenä yhdessä osuuskunnassa, kahdessa rekisteröidyssä yhdistyksessä, kolmessa osakeyhtiössä, ruotsalaisessa ekonomisk föreningissä ja tanskalaisessa säätiössä. Niin se käy.

KooPee Hiltusen työura digitaalisen median parissa alkoi 1994. Neogamesissa KooPee on toiminut vuodesta 2004 ja Neogamesin johtajana vuodesta 2006. Kun Neogames Finland ry perustettiin 2012, KooPee oli yksi sen perustajista. Neogamesin ohella KooPee on EGDF:n (European Games Developer Federation) ja NGI:n (Nordic Game Institute) perustajajäsen ja hallituksen jäsen sekä Suomen Pelinkehittäjät ry:n asiamies. Koulutukseltaan KooPee on kirjallisuustieteilijä, joskin varsinaisen tutkinnon suorittamista hän on vältellyt onnistuneesti jo lähes kolme vuosikymmentä.

KooPeen pelimaku on yhtä vanhakantainen kuin mies itsekin. Tehokkaassa PC:ssä pyörivät lähinnä FPS- tyyppiset ammuskelupelit. Mobiilipelien pelaaminen on satunnaisempaa.

suvi latva

SUVI LATVA

Liiketoiminnan asiantuntija

+358 40 592 4018
suvi.latva@neogames.fi
LinkedIn

Suvi on Neogamesin innovaatiomoottori, jonka aloitteesta ovat saaneet alkunsa monet Neogamesin menestyksekkäät ideat ja toimenpiteet.

Suvi on KooPeen ja J-P:n tapaan yksi Neogames Finland ry:n perustajista. Neogamesissa hänen päävastuullaan ovat yhteydet suomalaisiin pelinkehittäjiin ja heidän potentiaalisiin partnereihinsa. Viime aikoina työnkuvaan on kuulunut myös markkinaselvitysten tekeminen Aasian pelimarkkinoista. Suvi sparrailee myös nuoria pelialan startup-yrityksiä.

Suvin polku pelialalle alkoi jo vuonna 1999 hänen poiketessaan teollisen muotoilun opinnoissaan yhä enemmän 3D-mallinnuksen ja muotoilun puolelle, päätyen lopulta media- ja suunnitteluteknologian maisterikouluun. It-kuplan puhjettua Suvi siirtyi reaaliaikaisesta 3D-grafiikasta tutkimuspuolelle hankkeeseen, jossa tutkittiin miten digitaalisia pelejä voidaan implementoida fyysisiin leikkikenttiin. Vuonna 2006 Suvi loikkasi perinteisen digitaalisen pelialan suuntaan ja lähti vetämään Oulun pelialan ekosysteemihanketta (ELVI-projekti). Oulun projektin erinomainen onnistuminen innosti skaalaamaan samantyyppisiä tukitoimia myös Tampereelle vuosina 2010-2013 (Manse Games). Kahden onnistuneen hankkeen jälkeen Suvi upgreidasi itsensä yhtenä Neogames Finland ry:n perustajajäsenenä valtakunnallisen pelialan ekosysteemikehityksen businessluokkaan.

Suvi nauttii asiakokonaisuuksien visualisonnista mm. vuokaavioiden muotoon. Peleistä ehdottomasti eniten hän rakastaa rallipelejä, mieluiten ratin ja polkimien kera.

j p kaleva

JARI-PEKKA KALEVA

Poliittinen asiantuntija

+358 40 716 3640
jari-pekka.kaleva@neogames.fi
LinkedIn
Twitter: @jpkaleva

Jari-Pekka Kaleva on instituutionörtti, joka auttaa pelialan hupparihörhöjä mullistamaan maailman, jossa elämme.

J-P on yksi Neogames Finland ry:n perustajajäsenistä. Tällä hetkellä hän toimii Euroopan pelialan kattojärjestön EGDF:n COO:na ja Neogamesin poliittisena asiantuntijana. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus EU:n ja kansallisen tason poliittisen päätöksenteon seuraamisesta pelialan näkökulmasta.

Ennen siirtymistä pelialan edunvalvonnan pariin Helsinkiin hän keskittyi opinnoissaan kirjallisuuden instituutiotutkimukseen, työskenteli Oulussa pelialan startup-yhtiössä ja oli aktiivinen toimija lukuisissa kansalaisjärjestöissä niin kansainvälisissä kuin kansallisissa tehtävissä.

Boom Beach ja Polytopia ovat osa hänen arkeaan siinä missä aamukahvikin, mutta viimeaikojen unohtumattomimmaksi pelikokemukseksi nousee Gorogoa.

elina tyynela

ELINA TYYNELÄ

Ilmasto- ja kestävyysasiantuntija, projektikoordinaattori

+358 40 842 8736
elina@neogames.fi
LinkedIn

Elina on Neogamesin positiivinen ja tehokas ihankehallinto-, toimisto- ja Excel-osaaja, jolta tarvittaessa onnistuu lähes mikä tahansa.

Koordinaattori Elina Tyynelä liittyi Neogamesin tiimiin tammikuussa 2019 vastaamaan hanketoiminnasta ja päivittäisestä toimistoarjen pyörittämisestä taloushallintoineen. Nykyään hän vastaa myös Neogamesissa ilmasto- ja kestävyysaiheisista kysymyksistä. Lisäksi Elina toimii avustavana kätenä monissa muissa Neogamesin toimissa ja selvityksissä.

Elina on valmistunut maisteriksi ympäristötieteistä. Hänellä on pitkä järjestötoimijatausta niin opiskelija- kuin kansalaisjärjestökentältä. Järjestötoiminnassa hän on oppinut rakastamaan hyviä exceleitä sekä hyvin toimivaa hallintoa ja yhteisöllisyyttä.

Pelit ovat puolestaan olleet hänelle tärkeä viihdyke aina siitä lähtien, kun hänelle opetettiin kotona tietokoneen hiiren hallintaa miinaharavalla ja pasianssilla. Nykyään hän pelaa eniten simulaatio-, puzzle- ja casual-pelejä.

LiisaSauri Portrait

LIISA SAURI

Viestintäkoordinaattori

+358 50 3585488
liisa.sauri@neogames.fi
LinkedIn

Liisan tehtävänä on miettiä, miten Neogames viestii sekä itsestään että pelialasta. Parikymmentä vuotta vastaavissa tehtävissä elokuva-alalla antaa tähän hyvän pohjan.

Viestintäkoordinaattori Liisa Sauri suoritti työharjoittelun Neogamesin tiimissä  keväällä 2023 ja koska harjoittelu sujui mallikkaasti, Liisa liittyi syksyn ajaksi tiimin vahvuuteen avustamaan yhdistyksen viestinnän, tiedottamisen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen tehtävissä. Liisalla on parinkymmenen vuoden työkokemus viestinnästä ja markkinoinnista elokuva-alalla ja taustalla myös valtiotieteiden maisterin tutkinto Helsingin yliopistosta. Liisa laajentaa parhaillaan ammattiosaamistaan pelialan suuntaan suorittamalla Taitotalossa peligraafikon ammattitutkintoa. Liisa viihtyy erityisesti kaupunkisimulaattoreiden parissa ja fanittaa Nintendo-klassikoita.

Housemarque: Returnal

Housemarque »

Returnal »