SUOMEN PELIALA 2022 -SELVITYS

Lataa kokonaisvaltainen katsaus Suomen pelialasta vuonna 2022. Selvitys on englanniksi. Selvityksessä esitetty tieto pohjautuu 134 yrityshaastatteluun.

MIKÄ ON NEOGAMES?

Neogames on suomalaisen pelialan kattojärjestö, joka ajaa alan yhteisiä etuja. Yhdistämme alan toimijat ja tarjoamme alasta kiinnostuneille luotettavaa tietoa pelitoimialasta ja yhteyden pelialan yrityksiin, oppilaitoksiin, yhteisöihin ja verkostoihin.

Neogames Finland ry on jäsenpohjainen ja voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tehtävänä on koordinoida ja tukea suomalaisen peliteollisuuden kasvua ja kehitystä. Jäsenistömme kattaa alan kaikki sektorit liiketoiminnasta koulutukseen ja tutkimukseen. Puolueettomana kattojärjestönä ajamme alan toimijoiden yhteisiä etuja. Tavoitteenamme on luoda suomalaiselle pelialalle hyvä, kestävä ja kasvun mahdollistava toimintaympäristö.

Tiimi ›

YHDISTYKSEN TOIMINTA

Toimintamme on erittäin käytännönläheistä ja sitä ohjaavat nopeasti muuttuvan pelialan haasteet ja tarpeet.

Teemme työtä, josta on hyötyä kaikille, mutta jonka tekemiseen yksittäiselle pelialan toimijalle ei ole riittäviä resursseja tai intressejä. Perustoimintaamme kuuluu mm. vientimatkojen järjestäminen, yhteishankkeiden koordinointi, yhteistoiminta ministeriöiden ja poliittisen sektorin kanssa, kotimaan verkostoitumistapahtumien järjestäminen, koti- ja ulkomaan tiedotustoiminta, pelitoimialan edunvalvonta kansallisilla ja kansainvälisillä foorumeilla sekä alan tilannetta, näkymiä ja markkinoita luotaavien selvitysten laatiminen.

Neogames on yksi Suomen yhdeksästä taiteen tiedotuskeskuksesta. Neogames on saanut toimintaansa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

PALVELUMME

PELIYHTIÖILLE JA KOULUTUSALAN ORGANISAATIOILLE

Tarjoamme monipuolisia palveluita kaikille pelialan avaintoimijoille. Autamme pelikehittäjiä, alan järjestöjä ja koulutusorganisaatioita saavuttamaan yhteiset tavoitteensa.

SIJOITTAJILLE JA JULKAISIJOILLE

Autamme yhdessä alueellisten ja valtakunnallisten julkisen sektorin kumppaniemme kanssa kansainvälisiä pelialan toimijoita löytämään parhaat yhteistyökumppanit Suomesta.

JULKISELLE SEKTORILLE JA MEDIALLE

Etsitkö ajantasaista ja kattavaa tietoa suomalaisesta peliteollisuudesta? Meiltä saat kaiken tarvitsemasi tiedon mediakäyttöön ja perustellun päätöksenteon tueksi.

TÖIHIN PELIALALLE?

Suomen pelialan yritykset etsivät jatkuvasti uusia lahjakkaita pelintekijöitä. Uusia työntekijöitä rekrytoidaan paitsi pelialan oppilaitoksista, myös suoraan työmarkkinoilta.

NEOGAMES JA MUUT JÄRJESTÖT

Neogames on suomalaisen pelialan kattojärjestö. Sen jäsenistöön kuuluu yritysten ja oppilaitosten lisäksi myös muita pelialan yhdistyksiä, kuten pelialan pelinkehittäjäyrityksiä edustava Suomen Pelinkehittäjät ry ja pelialan diversiteetin ja osallistavuuden kehittämiseen keskittynyt We in Games Finland ry. Myös jotkin Neogamesin aluekehittäjäjäsenet toimivat yhdistysmuodossa.

Neogames Finland ry tekee tiivistä yhteistyötä myös IGDA Finland ry:n kanssa. IGDA Finlandin tehtävänä on Suomessa toimivien yksittäisten pelikehittäjien ammatillisten taitojen ja urakehityksen tukeminen. IGDA Finland ajaa ja edistää suomalaisen pelikehittäjäyhteisön kansainvälistä näkyvyyttä. Pelialan harrastustoiminnan tukemiseen keskittynyt Finnish Game Jam ry on niin ikään yksi Neogamesin yhteistyökumppaneista. Samoin työsuhdeasioihin erikoistunut Game Makers of Finland ry.

Neogames puolestaan edustaa Suomen pelialaa kansainvälisissä pelialan järjestöissä. Neogames on perustajajäsenenä mukana sekä pohjoismaiset pelialan maaorganisaatiot yhdistävässä Nordic Game Institute -säätiössä (NGI) että alan eurooppalaisessa kattojärjestössä European Games Developer Federationissa (EGDF).

HANKKEET

Neogames on tällä hetkellä mukana kahdessa hankkeessa:

Gamebadges-projektissa rakennetaan Euroopan laajuista osaamiseen perustuvaa ja avointa osaamismerkkisysteemiä. Hanke on Erasmus+-rahoitteinen. Lue lisää hankkeesta englanniksi.

STRATEGIES-hanke on Horizon Europe -rahoitteinen, ja se tukee Euroopan pelialaa kestävän innovaation ajurina. Lue lisää hankkeesta englanniksi.

Olimme 2017-2020 mukana Baltic Game Industry-hankkeessa, jossa boostattiin Itämeren alueen pelialan kilpailukykyä ja innovaatiokapasiteettia. Lue lisää hankkeesta englanniksi.