Päivämäärä

01.01.1970

Tapahtuma

Illusion iskee Ilosaarirockin kynnyksellä, peliteollisuuden ammattilaiset kokoontuvat Joensuuhun

Paikka

MUKANA USEITA PELIALAN KOTI- JA ULKOMAISIA TÄHTIÄ!
Joensuun Tiedepuiston järjestämä ainutlaatuinen peli-/pelimusiikkiteollisuuden ammattilaistapahtuma Illusion marssittaa tänä vuonna kaupunkiin monipuolisen sikermän kotimaisia ja kansainvälisiä alan huipputekijöitä. Illusionissa lavalle luennoitsijoina nousevat muun muassa englantilaiset Martyn Brown ja Ste Curran, joista edellä mainittu on tuottanut mm. sellaisen pelisarjan kuin Worms.
Lisäksi luennoitsijoita on tulossa myös sellaisista kotimaisista huippuyrityksistä kuin Housemarque, Grand Cru, Next Games, Playraven, Mountain Sheep Theory Interactive ja Fragment Production. Tapahtuman ohjelmaa viimeistellään parhaillaan ja sitä mukaa täydentyy myös esiintyjälista.
Ilosaarirockin tunnelmissa Illusion 2014 tapahtumassa musiikki on vahvassa roolissa. Muun muassa Housemarque  avaa tapahtumassa kansainvälisesti palkitun Resogun –pelin tekemisen taustoja ja Ari Pulkkinen kertoo mainitun pelin musiikista ja sen tekemisestä. Erikoisen ajankohtaisia uutisia saamme on myös Next Gamesin  mobiilipelistä, joka tehdään suositun Walking Dead TV-sarjan ympärille.
Illusionin ohjelma on täydentynyt tänään ja uusimpana kansainvälisen vieraana saamme paikalle Matthew Bochin, joka on Harmonixin luova johtaja. Harmonix on supersuositun Rockband pelisarjan kehittäjä!
Yrittäjien kokemukset arvokasta pääomaa nouseville kyvyille
Pelialalla on vahva noste ympäri maailmaa ja Suomi on yksi alan kuumia mailta maailmalla juuri nyt. Useat suomalaistoimijat ovat keränneet peleilleen jo satoja miljoonia käyttäjiä.  Myös tuoreita kykyjä ja yrityksiä syntyy maahan kovaa vauhtia ja tällä saralla Joensuu on yksi vahvoista keskuksista. Seudun peliyrittäjyyttä ja sen kasvua tukee maakunnassa tarjolla oleva monipuolinen alan koulutus. Lisäksi Tiedepuiston pelialan hautomotoiminta on uusille yrittäjille sopiva alusta rakentaa omaa liiketoimintaansa.
Pelialan huippunimet jakavat Illusion -tapahtumassa arvokkaita kokemuksiaan ja vinkkejään uusille toimijoille.
Pelialan huipputapahtuma Illusion valtaa Joensuun Tiedepuiston netWork Oasiksen 10.7 – 11.7.2014, jonne tapahtumalle luodaan hulppeat puitteet saunoineen. Seminaariväki jatkaa musiikki-iloittelua VIP vieraina Ilosaarirockissa Illusionin jälkeen.
Illusionin uusimpia kuulumisia voi seurata facebookissa www.facebook.com/pages/Illusion/326640154080353 sekä Tiedepuiston verkkosivuilta www.carelian.fi/illusion
Lisätietoja:
Veikko Miettinen, kehityspäällikkö, Joensuun Tiedepuisto Oy
p. 050 502 0383, veikko.miettinen(at)carelian.fi
Timo Ruohio, kehityspäällikkö, Joensuun Tiedepuisto Oy
p. 050 597 4330, timo.ruohio(at)carelian.fi