Metropolia ammattikorkeakoulu

Neogamesin jäsen

Metropoliassa voi opiskella pelialaa insinööri- ja muotoilijatutkintojen osana. Lisätietoa Metropolian pelikoulutuksesta ja peliprojekteista

Insinööri (AMK): Tieto- ja viestintätekniikka 

Insinöörikoulutus, joka pohjautuu matemaattisluonnontieteelliseen osaamiseen. Pelisovelluksissa tähdätään ohjelmistotuotantoon, joka suuntautuu peleihin ja pelillisiin sovelluksiin. Kurssisisällöt käsittelevät mm. seuraavia asioita: C++, C#, Pelikehitys, Pelisuunnittelu, Tekoälyt ja algoritmit, VR/AR ja konsolikehitys ja Backend-ohjelmointi ja Grafiikkaohjelmointi, yrittäjyyttä unohtamatta. Koulutus tukeutuu vahvasti projektityöhön, opiskelijat tekevät paljon pelejä opintojensa aikana. Asiakasprojekteina tehdään myös hyötypelejä ja/tai -sovelluksia.

Yhteyshenkilö: Antti Laiho, antti.laiho@metropolia.fi

Koulutuksen kesto: 4 vuotta / 240 opintopistettä. Pelialan opintoja 159 opintopistettä.

Koulutuskieli: Suomi ja englanti.

Muotoilija (AMK): 3D-animointi ja visualisointi

3d-artistin koulutus, jossa opitaan tuottamaan teknisesti ja visuaalisesti laadukasta sisältöä peleihin ja muihin 3d-alan sovelluskohtaisiin. Koulutus sisältää mm. peligrafiikan konseptointia, mallintamista eri käyttötarkoituksiin ja -alustoihin, sekä projekti- ja tiimitaitoja. Pelien lisäksi 3d-taitoja sovelletaan opintojen aikana mm. elokuvaefektien ja animaatioprojektien toteuttamisessa.

Yhteyshenkilö: Kristian Simolin, kristian.simolin@metropolia.fi

Koulutuksen kesto: 4 vuotta / 240 opintopistettä. Pelialan opintoja 100 opintopistettä.

Koulutuskieli: Suomi

Koulun sivut
10tons DYSMANTLE

10tons »

Dysmantle »