Suomen parhaat pelit palkitaan pelinkehittäjien gaalassa

Suomen peliala juhlii menestyksekästä vuotta 2015 järjestämällä perinteisen Finnish Game Awards -gaalan Helsingissä 21. huhtikuuta 2016. Suomen pelinkehittäjät ry:n ja Neogames Finland ry:n järjestämässä gaalaillassa palkitaan vuoden 2015 parhaat pelit (Games of the Year), vuoden tulokasyritys (Rookie of the Year) ja vuoden ilmiö (Sensation of the Year).
Finnish Game Awards 2016
Pelinkehittäjien ja Neogamesin palkintojen lisäksi myös pelialan henkilöjärjestö IGDA jakaa omat palkintonsa vuoden 2015 vapaaehtoistyöntekijöille ja Serious Gaming Cluster Finland ry palkitsee yhdessä Pelinkehittäjien kanssa ensimmäistä kertaa vuoden hyötypelin. Pelit-lehti puolestaan luovuttaa gaalassa Suomen pelialan perinteikkäimmän palkinnon Kyöpelin vuoden 2015 yleisön suosikkipelille.
Vuosi 2015 oli Suomen pelialalle hyvä. Peliala kasvoi kaikilla mittareilla ja myös harrastustoiminta niin pelaamisen kuin pelien harrastekehittämisen puolella oli vilkasta. Myös kuluvasta vuodesta on syytä odottaa hyvää. Vuonna 2016 tultaneen julkaisemaan ennätysmäärä pelejä ja alan kasvu näyttää muutenkin olevan vakaalla pohjalla”, toteaa Suomen Pelinkehittäjät ry:n puheenjohtaja Elina Arponen.
 
Tämän vuoden Finnish Game Awards -gaalassa ehdokkaina ovat:
Vuoden 2015 hyötypeli / Applied Game Award 2015

Vuoden 2015 luova saavutus / Best Creative Achievement of the Year

Vuoden 2015 tietokone- ja konsolipeli / Big Screen Game of the Year 2015

Vuoden 2015 mobiilipeli / Small Screen Game of the Year 2015

Pääpalkinto: Vuoden 2015 kotimainen peli / Finnish Game of the Year 2015

Gaalan sponsoreina toimivat Dodreams, Next Games, Supercell, Rovio Unity, Colossal Order, Fingersoft, Pollen VC, Redlynx, Rovio ja Seriously.
Gaalailtaa voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa www.neogames.fi/gaala ja sosiaalisessa mediassa tunnuksella #fga16 tai Play Finlandin YouTube-kanavalla. Sarjojen voittajat ja kuvia gaalasta julkistetaan 21.4. klo 23.30 jälkeen samassa osoitteessa.