Suomen peliala 2018 -selvitys

FGIR 2018 Cover

Suomen peliala työllistää ensi kertaa yli 3 000 ihmistä ja heistä 27 % on ulkomaalaisia

Suomen pelialalla on nyt noin 3 200 työntekijää ja näistä peräti 27 prosenttia on ulkomaalaisia. Työntekijöiden kokonaismäärä on kasvanut kahdessa vuodessa noin 16 prosenttia ja ulkomaalaisten määrä peräti 75 prosenttia. Suomalaiset pelistudiot uskovat, että uusia työpaikkoja syntyy yli 500 seuraavan 12-18 kuukauden aikana.

Työpaikkojen ja ulkomaisten työntekijöiden määrän kasvu on merkittävää ja osoittaa, että Suomi on maailmanlaajuisesti erittäin houkutteleva peliteollisuuden keskus. Kokeneiden ammattilaisten saatavuus paikallisesti on ollut ja on edelleen yksi Suomen peliteollisuuden suurimmista haasteista.

Vuonna 2018 julkaistiin uusia pelejä vain noin 100 kappaletta, kun aiemmin niitä julkaistiin 150 – 200 kappaletta vuodessa. Tämä johtuu lähinnä siitä, että iso osa peleistä on nykyään pitkäikäisempiä palveluja perinteisten yksittäisten pelien sijaan. Studiot keskittyvät nykyisten pelien kehittämiseen sen sijaan, että julkaisisivat kokonaan uusia pelejä. Vain viisi pelistudiota 30 suurimmasta julkaisi uuden pelin vuonna 2018.

Suomalainen peliteollisuus on ammattimaistunut ja vakiintunut runsaan kahden miljardin euron toimialaksi. Toimialalla tämä saavutettu vakauden taso nähdään uuden kasvun askeleena, ei pelkästään tyydyttävänä saavutuksena.

Lataa koko raportti (englanniksi) täältä.