Vuoden 2013 suomalainen pelinkehittäjä on Toni Fingerroos

Messukeskuksessa järjestettävien DigiExpo-messujen yhteydessä neljättä  kertaa jaettava Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinto myönnettiin Fingersoft Oy:n toimitusjohtaja Toni Fingerroosille. Fingersoftin julkaisemaa Hill Climb Racing -peliä on ladattu vuoden sisään jo 100 miljoonaa kertaa. Fingersoft julkaisi Hill Climb Racingin Android -alustalle syyskuussa 2012 ja sittemmin myös Applen iOS laitteille. Peli on alusta lähtien ollut lataustilastojen kärjessä ympäri maailman sekä Google Play -palvelussa että Applen App Storessa.
Tuomaristo kiittää lausunnossaan Fingerroosin oivaltavaa ja tehokasta käyttäjähankintastrategiaa
sekä liiketoiminnan laajentamista myös pelien julkaisuun
Palkinnon perusteluissa tuomaristo toteaa seuraavaa:
Toni Fingerroos ja Fingersoft Oy ovat osoittaneet kuinka pienelläkin tiimillä voidaan luoda maailmanluokan menestystuotteita. Erityisesti tuomaristo haluaa nostaa esille kaksi asiaa, jotka tekevät Toni Fingerroosista esimerkillisen pelinkehittäjän.
Hill Climb Racing pelin menestys ei ollut vain sattumaa, vaan taustalla oli pitkäjänteistä ja strategista työtä mm. käyttäjäyhteisön saavuttamiseksi. Merkittävä oivallus oli yrityksen aiemmin julkaistujen  ja useasti päivitettyjen mobiilisovellusten  (mm. Cartoon Camera app) käyttö pelin promootiossa ja markkinoinnissa. Satojen tuhansien mobiilipelien joukossa juuri löydettävyys ja erottautuminen massasta on suuri haaste.
Toisena koko toimialan kannalta tervetulleena asiana tuomaristo pitää Fingersoftin liiketoiminnan laajentamista myös julkaisijapuolelle. Fingersoftin luoman pelaajayhteisön avulla on voitu tarjota menestysmahdollisuuksia myös muille pelinkehittäjille. Tästä esimerkkinä  Tribeflame Studion Benji Bananas -peli, joka on yltänyt yli 25 miljoonaan lataukseen.
Vuoden suomalainen pelinkehittäjä palkinto jaettiin Helsingin Messukeskuksessa DigiExpo-messujen ammattilaispäivänä 1.11. Suomen Messusäätiön jakaman palkinnon arvo on 3000 euroa. Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen, Neogamesin koordinaattori Suvi Latva sekä FIGMA:n johtoryhmän puheenjohtaja Johanna Strunke.
Lisätietoja palkinnosta:
Johtaja KooPee Hiltunen,Neogames, puh. 0405324176, e-mail: koopee@neogames.fi