Vuoden 2015 suomalainen pelinkehittäjä on Colossal Order

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävien DigiExpo-messujen yhteydessä kuudetta kertaa jaettava ”Vuoden suomalainen pelinkehittäjä” –palkinto myönnettiin Colossal Order Oy:lle.
Colossal Order on vuonna 2009 perustettu tampelainen PC-pelejä kehittävä pelistudio, jonka tunnetuin peli on keväällä 2015 julkaistu Cities: Skylines. Cities: Skylines on sekä myynti-, että arvostelumenestys ja se on omalta osaltaan todistanut, että huhut PC-pelien ja PC-pelaamisen kuolemasta ovat ennenaikaisia.

Palkinnon perusteluissaan tuomaristo toteaa seuraavaa:

”Colossal Order on pelistudio, joka on alusta asti keskittynyt – pelien kehittämisen ohella – myös peliliiketoimintansa kehittämiseen. Monet Colossal Orderin valinnat vuosien varrella ovat pelitoimialan trendien valossa saattaneet näyttää oudoilta: keskittyminen PC-alustalle, yhteistyö julkaisijan kanssa, toiminnan keskittäminen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Ne ovat kuitenkin olleet yrityksen toiminnan ja osaamisen kannalta perusteltuja ja kannattavia valintoja. Colossal Orderin esimerkki osoittaa, että peliliketoiminnassa menestystä tavoittelevalla yrityksellä täytyy olla kykyä itsenäiseen liiketoiminnan suunnitteluun ja omien vahvuuksien ja mahdollisuuksien tunnistamiseen.”

Vuoden suomalainen pelinkehittäjä palkinto jaettiin Helsingin Messukeskuksessa DigiExpo-messujen avajaispäivänä 30.10. Suomen Messusäätiön jakaman palkinnon arvo on 3000 euroa. Voittajan valitsi raati, joka koostui Neogames Finland ry:n, FIGMA ry:n ja Suomen Messujen edustajista.

Lisätietoja palkinnosta:

Johtaja KooPee Hiltunen, Neogames
puh. 0405324176, e-mail: koopee@neogames.fi
Office and Community Manager Emma Luoto, Neogames
puh. 0408428736, e-mail: emma@neogames.fi

Aikaisemmat palkitut ja palkinnon vastaanottajat

2014: Petri Järvilehto / Seriously Digital Entertainment
2013: Toni Fingerroos / Fingersoft
2012: Lasse Louhento / Supercell
2011: Ari Pulkkinen / Aritunes
2010: Jaakko Iisalo / Rovio